kolmapäev, 18. november 2015

Lihtne šokolaaditort

See retsept on mul olnud juba mitu head aastat. Enne kui läksin pagar-kondiitriks õppima, siis oli just see tort, mida oli hea lihtne ja kiire valmistada.
Selle tordi puhul on see, et inspiratsiooniruumi on siin kõvasti, eriti täidise ja kaunistuse poole pealt.
Retsept on pärit SIIT. Biskviidi ma olen teinud hoopis enda retsepti järgi :)
Biskviit
6muna
150g suhkur
140g jahu
30g kakaopulber

Täidis
250g tumedat šokolaadi
100g võid
2 munakollast
1-2tl espressokohvi(1spl hästi peenestatud lahustuvat kohvi)
1spl konjakit
3-4 munavalget
3spl suhkurt

Kaunistuseks
2dl vahukoort
2-3spl kakaopulbrit

Eelkuumuta ahi 200ºC
Vahusta muna ning suhkur heledaks vahuks ning kuni muna kogus on vahustamise käigus u 5 korda suurem. Sega käsitsi juurde sõelutud jahu ning kakao. (Ära tee käega kiireid liigutusi, muidu vajub alla ja biskviit ei tule nii kohev). Vala 24cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi, ning küpseta 25-30min
Sulata šokolaad kuumaveevannil, lisa tükeldatud või. Seejärel sega juurde munakollased, lahustuv kohv ning konjak.
Vahusta munavalge suhkruga tugevaks vahuks ning sega seejärel jahtuva šokolaadisegu sisse.
Lõika jahtunud biskviit kolmeks. Aseta üks neist vormi põhja, sellepeale osa täidisest, peale järgmine põhi ning täidis. Lõpuks viimane biskviit peale. Jäta natukene täidisekreemi ka peale ja külgedele määrimiseks.
Tõsta tort külma, ning lase vähemalt 2 tundi seista.
Kaunistuseks vahusta vahukoor kakaopulbri ja suhkruga.

Nagu pildil näha, siis kaunistusel kasutasin veel sulatatud valget šokolaadi ning tumedast šokolaadist isetehtud kaunistusi :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar